Fondeig Just a Llançà, ara! PROU ABUSOS!

Campanya per denunciar la iniciativa de l'Ajuntament de Llançà de cobrar 300 euros al mes per fondejar a la platja.

Tuesday, July 25, 2006

La mala col·locació de les boies afecta l'escola de windsurf


Llançà ha tardat molts anys a dinamitzar una mica la vida d’estiu i sobretot a innovar les activitats. Però des de fa unes temporades i gràcies a joves emprenedors s’hi ha instal·lat dues escoles de caiac i windsurf que han incrementat i millorat notablement l’oferta turística. Si bé la polèmica de les boies a 400 € al mes no afecta l’escola de caiac, l’escola de windsurf Windiscovery n’ha sortit clarament malparada així com els seus usuaris.

L’ubicació de les boies en plena badia de la platja del Port en comptes del lloc tradicional, més arraconat i ben protegit, fa que l’àmplia de zona d’aprenentatge s’hagi vist eliminada gairebé del tot.

En aquesta àrea hi naveguen els windsurfistes novells que ara, pel poc control que com és lògic encara no tenen, van a parar a la zona reservada als banyistes i corren el perill seriós de caure a una zona de roques amb pam o pam i mig de profunditat que pot provocar talls i contusions.



- L'àrea groga de la imatge i les fletxes corresponen a la zona de bany i els canals d'entrada i sortida de l'escola de windsurf (esquerra) i de l'escola de caiac (dreta).
- El cercle vermell correspon a la zona marcada de roques perilloses
- Els pics vermells corresponen a les boies de 400 € sense cap accés ni protecció.
- La zona verda és on tradicionalment s'havia fondejat com delata la fotografia i tot i haver quedat lliure és d'escassíssima profunditat per a practicar windsurf i les caigudes poden ser perilloses.
- La zona blava és el poc espai que queda per a la pràctica de windsurf dels practicants novells. Abans quan no hi havia les boies hi havia doncs una zona àmplia per a aquests usuaris.

Així mateix en anys anteriors quan les boies eren al lloc correcte, com reconeix el propi ajuntament en la seva senyalització, també es feien en aquesta zona classes d’altres modalitats de vela com ara de hobby cat. L’escola Windiscovery s’ha vist abocada a renunciar a fer aquestes classes enguany i a desplaçar-les al Port de la Selva.

Felicitem l’Ajuntament de Llançà per la seva gran planificació.


Fondeig Just a Llançà, ara!

fondeig.just@gmail.com

0 Comments:

Post a Comment

<< Home