Fondeig Just a Llançà, ara! PROU ABUSOS!

Campanya per denunciar la iniciativa de l'Ajuntament de Llançà de cobrar 300 euros al mes per fondejar a la platja.

Wednesday, July 26, 2006

Més comparacions odioses sobre el preu de les boies

Si hom dóna un cop d'ull a l'apartat de normativa de l'Ajuntament de Llançà pot consultar el cost de determinades taxes municipals. Hem consultat casos paral·lels als del fondeig d'embarcacions a les platges, per l'ocupació del domini marítim que comporta, i hem près com a mostra la taxa del gual i les taxes d'ocupació per terrasses d'establiments de restauració. I hem triat, per ser justos, els casos més cars.




Un gual en un carrer dels anomenats de 1a. categoria, segons indica l'Ordenança Fiscal 4.11, costa 35,85 € l'any per a una amplada de 4 metres i, segons l'Ordenança Fiscal 4.14 que regula la "Taxa per ocupació de terrenys d'ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa" el cost del m2 en temporada d'alta de l'1 de juny al 30 de setembre a la zona del port i el passeig marítim que són les més cares costa 51,45 €. Això vol dir que per exemple una terrassa de 20 m2 - per fer negoci no ho perdem de vista - durant els quatre mesos de la temporada d'estiu costa 1.029 €.



Doncs fondejar a les platges de Llançà costa la surrealista xifra de 800 € per dos mesos (juliol i agost) i això que no hi ha ànim de lucre per part dels estiuejants.

Potser tot això s'explica perquè l'Ajuntament de Llançà va deixar les mans lliures segons revela el punt 4 de l' "Anunci sobre aprovació plec de clàusules que ha de regir el contracte de gestió del Servei d’instal·lació, manteniment i enretirada de l’abalisament de les platges i fondeig de boies per a amarratge d’embarcacions a la zona marítima de Llançà" que es pot consultar en el Butlletó Oficial de la Província de Girona n.69 de 7 d'abril de 2006. En el punt 4 hi diu
"Pressupost base de licitació o cànon d’explotació: A fixar per l’ofertant".

Sobren les paraules?

Fondeig Just a Llançà, ara!

fondeig.just@gmail.com

5 Comments:

At 26/7/06, Anonymous Anonymous said...

Jo crec que més que un tema de mala llet (tot i el mal que fa la desició) és un tema d'imcopetència absoluta per part de l'equip que governa l'Ajuntament de Llançà i molt especialment de l-Alcalde. Com sempre no saben tenir present que els estiuejants són alguna cosa més que alguna cosa a qui xuclar la sang. Ells mateixos...

 
At 27/7/06, Anonymous Anonymous said...

Jo també sóc un afectat. Tinc una Zodiac modesta i jo com molta gent tenim la barca al garatge sense poder sortir. La ignorància de l'Ajuntament s'ha traduït en una gran prepotència. Que n'aprenguin!

 
At 27/7/06, Anonymous Anonymous said...

Aquest alcalde i el seu equip té la sort que els estiuejants no hi estem empadronats perquè l'any que ve quan hi hagi eleccions podria tenir un disgust a les urnes. Llançà ja fa temps que s'ha d'oxigenar i tenir gent que senzillament gestioni amb sentit comú.

 
At 27/7/06, Anonymous Anonymous said...

Nosaltres també som uns afectats, tenim la barca al garatge. SI A LA REGULACIÓ DEL FONDEIG, NO A LA PRESA DE PÈL.

 
At 27/7/06, Anonymous Anonymous said...

Anim companys, sapigeu que hi ha un llançanec que esta amb vosaltres

 

Post a Comment

<< Home