Fondeig Just a Llançà, ara! PROU ABUSOS!

Campanya per denunciar la iniciativa de l'Ajuntament de Llançà de cobrar 300 euros al mes per fondejar a la platja.

Tuesday, July 24, 2007

Fondeig Just constata un nou fracàs de l'Ajuntament en la gestió de les boies a les platges de Llançà


La plataforma Fondeig Just a Llançà (http://fondeig-just.blogspot.com/ ) constata un nou fracàs de l'Ajuntament de Llançà en la gestió del fondeig a les platges del municipi. L'ocupació en ple mes de juliol no supera el 25% de les boies, percentatge però que baixaria al 18% aproximadament tenint en compte que enguany s'han instal·lat menys boies respecte de l'estiu de 2006. Fondeig Just a Llançà atribueix aquest nou exemple de mala gestió al preu abusiu dels emplaçaments que puja a 300 euros mensuals.


La política de tarifes de fondeig que, reiteradament, aprova el consistori llançanenc evidencia que és abusiva, vist que desenes de propietaris de les 200 embarcacions, que de mitjana fondejaven a les platges abans de la regulació, han deixat de fer-ho.


Segons les observacions realitzades durant el cap de setmana del 20 i 21 de juliol, s'haurien llogat unes 31 boies sobre 123 instal·lades, és a dir un 25% del total. Tot i així enguany s'han instal·lat prop de cinquanta boies menys i comparant, doncs, les dades en els mateixos termes que l'any 2006 l'ocupació seria del 18%, només tres punts per sobre de les dades reconegudes aleshores pel propi alcalde de Llançà, Pere Vila (CiU).


L'estiu de 2006 Fondeig Just a Llançà ja va impulsar una campanya de protesta i denúncia després que l'Ajuntament comencés a cobrar sense informar una taxa de 400 euros mensuals per fondejar a mar obert sense cap mena de protecció, servei d'accés ni assegurança. Aquest preu abusiu i absolutament desproporcionat, en comparació amb taxes com les dels guals o l'ocupació d'espais públics per a les terrasses dels establiments de restauració, va comportar que l'ocupació amb prou feines arribés al 20%, un fracàs que representa el paradigma de mala gestió per part del consistori que encapçala l'alcalde en funcions i candidat per CiU, Pere Vila.


L'acord del consistori de l'octubre passat fixa una taxa de fondeig de 300 euros mensuals, un preu molt allunyat de la proposta de Fondeig Just. D'altra banda el consistori també ha acordat un servei de barquer. Si bé aquesta ha de ser una prestació mínima vist el preu abusiu de la taxa, l'Ajuntament només ofereix un servei diari per boia.


Fondeig Just reitera el seu suport a la regulació d'un fondeig tan respectuós i sostenible com sigui possible i al pagament d'una taxa justa per ocupació de l'espai marítim però diu no als preus abusius.


La proposta de Fondeig Just es basa en els següents punts:

- Pagar una taxa màxima de 50 euros mensuals els mesos de juliol i agost amb un límit de 200 places seguint el Pla de Ports de Catalunya (2006-2015).

- Priorització de pilots en comptes de morts per reduir l'impacte mediambiental segons recomana el mateix Pla de Ports de Catalunya (2006-2015).

- Ubicació de les boies a les zones tradicionals per garantir l'accés a peu i aprofitar l'abric parcial de les platges.

- Edició d'un fulletó (inclosa versió digital a Internet) sobre conceptes bàsics d'amarrament per garantir la seguretat de les embarcacions.


Fondeig Just a Llançà, ara!
fondeig.just@gmail.com

0 Comments:

Post a Comment

<< Home