Fondeig Just a Llançà, ara! PROU ABUSOS!

Campanya per denunciar la iniciativa de l'Ajuntament de Llançà de cobrar 300 euros al mes per fondejar a la platja.

Tuesday, August 15, 2006

Agost: ratificació del fracàs

S’ha acabat la primera quinzena del mes d’agost i el fracàs persisteix. Us oferim una imatge (foto 1) de les platges de Canyelles amb les boies gairebé desertes. Novament aplaudim la gran visió de l’Ajuntament de Llançà però queda a l’aire una pregunta que onze dies de tramuntana no s’han emportat. L’Ajuntament de Llançà haurà de pagar amb els nostres impostos – tant dels que tenen barca com dels que no - a l’empresa concessionària per totes les boies que no s’hagin ocupat per culpa d’haver permès aplicar un preu desproporcionat? Alcalde Pere Vila volem una resposta.



“Llançà, alba de la Costa Brava” diu l’eslògan turístic del municipi. Proposem “Llançà, alba de la incompetència!”. Mentre l’Ajuntament de Roses (CiU), és a dir governat pel mateix partit que el de Llançà i que demostra que a cada casa hi ha de tot, publicava fa uns dies al setmanari L’Empordà una magnífica pàgina informant sobre el fondeig al municipi, en un exercici d’informació i transparència que hauria de ser norma de la casa arreu, al consistori llançanenc no responen ni els missatges electrònics.

I per acabar-ho d’adobar diuen que al passeig marítim no s’hi pot anar amb bicicleta. Doncs què hi fa la “policia muntada (en bici)” de Llançà (foto 2) amunt i avall. Que no poden patrullar a peu en aquesta zona per donar exemple tret que es tracti d’una emergència? Eps, i benvinguda la patrulla...que quedi clar.



Enfilem el final de la temporada. L’estiu 2006 no ha estat el millor de les nostres vides. Incendis a l’Empordà, guerra al Líban, una nació de preàmbul amb un aeroport que no controla i aquí centenars d’estiuejants de tota la vida que s’han quedat mirant les barques al garatge. Sort que el Barça arrassa.

Al maig hi ha eleccions municipals, tant de bo vingui una bona tramuntanada i faci neteja a Llançà i entri un nou equip de govern amb idees innovadores i sobretot sentit comú que ja seria molt. Però ens ensumem que tot seguirà igual. Sobretot si els beneficis del sopar popular de la Festa Major van a les arques dels Amigos Rocieros de Llançà, que ja votaran a qui els dóna el pa. Sí senyor fomentem la integració alcalde Vila. I és que el model Feria d’Abril ha fet molt de mal. Ara només falta que la Virgen porti entre braços una boia de 400 € per organitzar el “pitorreo padre” en llenguatge rociero. Què tal si l’any vinent donem els beneficis a una associació magrebina? No sabem perquè però ens temem que això no passarà. Com que aquests no voten. Ja se sap que en aquest país – Catalunya volem dir – alguns són més iguals que altres.

I no voldríem acabar l’escrit d’avui sense agrair a Canal Nord TV i a la setmanari L’Empordà que s’hagin fet ressò de la nostra campanya. Moltes gràcies.

Fondeig Just a Llançà, ara!
fondeig.just@gmail.com

0 Comments:

Post a Comment

<< Home