Fondeig Just a Llançà, ara! PROU ABUSOS!

Campanya per denunciar la iniciativa de l'Ajuntament de Llançà de cobrar 300 euros al mes per fondejar a la platja.

Saturday, July 29, 2006

I què en pensa la Generalitat?

A les mans de la nostra campanya hi ha caigut el Pla de Ports 2006-2015 de la Generalitat de Catalunya. El nostre Govern opina que s’ha d’acabar amb el fondeig descontrolat – nosaltres també – però que si es fa correctament dóna desposta als increments de demanda que hi ha a l’estiu, sobre tot a la Costa Brava.


Per a Llançà proposa habilita 200 places de fondeig o bé amb morts tradicional, tot i que ho desaconsella pel major impacte en l’ecosistema marí, amb molls flotants o pel sistema de pilots.






A les imatges podeu comprovar com el sistema de pilots consisteix en foradar el fons marí amb una incisió vertiral i fer sobresortir una anella per enganxar-hi les cadenes i les boies reduint notablement l’impacte ambiental, un extrem que per a nosaltres també és cabdal. Per entendre’ns s’assemblaria a un implant dental.

Ara tocaria que l’Ajuntament fes aquesta actuació i a partir de l’any vinent cobrés un preu raonable i procurés amortitzar l’operació en uns quants anys i no en dos mesos.

Alcalde Pere Vila, a veure si es llegeix el Pla de Ports. El trobarà aquí. Concretament al Capítol 5: Diagnosi estratègica de l'activitat futura (període 2006-2015) de la pàgina 32 a la 38.

Bon profit!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home