Fondeig Just a Llançà, ara! PROU ABUSOS!

Campanya per denunciar la iniciativa de l'Ajuntament de Llançà de cobrar 300 euros al mes per fondejar a la platja.

Thursday, July 27, 2006

I a sobre barren el pas a l'aigua per l'embarcador de Sant Carles


Paral·lelament a la instal·lació de les boies de la ruïna enguany hem vist com l'embarcador de Sant Carles, que deu fer uns 30 anys que està fet, s'ha clausurat tant per a l'amarrament com per a entrar i sortir a mar.



Aquest embarcador comptava amb una teòrica concessió i hem de dir teòrica perquè mai ningú se n'ha fet càrrec.

Des de bon principi els promotors de la urbanització de Sant Carles la volien endossar a algun dels compradors de terrenys. El resultat és que mai s'ha mantingut ni explotat i s'ha deixat abandonar amb pilones submergides, fons sense dragar i sense que cap administració mogués ni un dit. Fa anys que s'hauria d'haver actuat en aquest embarcador. Els estiuejants hi han fondejat sempre tot i els estralls d'algunes llevantades.




Ara la Generalitat ha tancat l'embarcador de Llançà a instàncies de l'ajuntament. La Direcció General de Ports sembla que podria fer un nou concurs per explotar l'embarcador mitjançant una nova concessió però aquesta és una instal·lació complicada si no es protegeix la bocana. Però si ja està bé que s'hi prohibeixi el fondeig fins a nova ordre donat el greu estat d'abandonament, se'ns ha tallat un accés al mar per a pujar i baixar embarcacions correctament i sense molestar a ningú, sobretot ara que l'opció de treure i posar cada dia que volies sortir al mar es presentava com una alternativa per salvar la temporada vist que molts hem decidit no fondejar a 400 € al mes a les boies de la ruïna.

Però no, novament si vols tirar la barca a l'aigua te n'has d'anar al port i et cobren 18 € cada vegada.

Fondeig Just a Llançà, ara!

fondeig.just@gmail.com

0 Comments:

Post a Comment

<< Home