Fondeig Just a Llançà, ara! PROU ABUSOS!

Campanya per denunciar la iniciativa de l'Ajuntament de Llançà de cobrar 300 euros al mes per fondejar a la platja.

Saturday, August 04, 2007

Fondeig Just reclama a la Generalitat que suspengui el peatge de l'embarcador de Llançà

La plataforma Fondeig Just a Llançà denuncia l'aplicació des de principis d'aquest mes d'agost d'un peatge a l'embarcador de la urbanització de Sant Carles, per part de l'empresa pública Ports de la Generalitat que depèn del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Aquest embarcador restava abandonat des de feia una trentena d'anys i era utilitzat habitualment sense cap mena d'incident per petites embarcacions d'esbarjo per a amarrar, varar i embarcar i desembarcar passatgers. L'estiu de 2006 es va tancar coincidint amb un nou i polèmic sistema de lloguer de boies per part de l'Ajuntament de Llançà (CiU) ja que s'ha aplicat a mar obert sense protecció ni assegurança per una taxa desorbitada de 400 euros al mes. Aquesta situació provoca des d'aleshores les protestes de desenes i desenes d'afectats que han renunciat a treure les embarcacions.

A mitjan juliol d'enguany l'embarcador es va reobrir i tornava a ser d'ús lliure per a varar i embarcar i desembarcar, si bé no estava permès amarrar. Segons informació de la pròpia empresa Ports de la Generalitat aquest estiu l'embarcador romandria obert a l'espera de com es gestionarà aquesta instal·lació en el futur. Aquesta setmana, i amb una solució d'urgència, s'hi ha instal·lat el guarda que cobra el peatge que es preveu allargar fins al 15 de setembre i que fins i tot s'aplica a simples caiacs.

La reobertura fou celebrada pels usuaris fins que aquesta setmana la Generalitat, sobtadament, ha començat a cobrar un peatge de 7,78 euros per baixar l'embarcació i 7,78 euros per pujar. En total 15,5 euros de peatge sense cap mena de contraprestació ja que literalment el servei consisteix en obrir un cadena (veure foto) tot i ser l'usuari qui ha de fer tota l'operació.



Fondeig Just a Llançà es pregunta quin sentit té cobrar per res quan les taxes i els peatges d'un servei públic han de respondre a una contraprestació. Resulta humiliant veure com després de disposar de tot l'hivern per a resoldre la situació ara es decideixi aplicar amb presses un peatge i més quan s'ha estat incapaç de fer-ho des de principis d'estiu.

Fondeig Just a Llançà lamenta que la Generalitat es mogui per un intervencionisme absurd i un ànim recaptatori desaforat mancat de la mínima racionalitat. Així mateix Fondeig Just reclama a Ports de la Generalitat la suspensió immediata d'aquest peatge ridícul i que es reobri la rampa de varada per permetre el lliure moviment de les embarcacions fins que no tingui elaborat un pla de gestió d'aquesta instal·lació.

Fondeig Just a Llançà, ara!
fondeig.just@gmail.com

0 Comments:

Post a Comment

<< Home