Fondeig Just a Llançà, ara! PROU ABUSOS!

Campanya per denunciar la iniciativa de l'Ajuntament de Llançà de cobrar 300 euros al mes per fondejar a la platja.

Monday, July 31, 2006

En resposta a l'alcalde de Llançà

La nostra campanya està aconseguint un ressó mediàtic notable i en, l'edició del 25 de juliol, el setmanari L'Empordà publicava una noticia sobre la polèmica de les boies. S'hi expressaven queixes d'algunes veïns i l'alcalde de Llançà, Pere Vila, deia que l'any vinent ja es revisaran les tarifes de les boies a 400 € al mes però que aquest era el preu per tal que l'Ajuntament no hi perdés diners tenint en compte que aquest no era un servei de primera necessitat.

Benvolgut alcalde, és evident que per davant del fondeig hi ha serveis socials concrets però si bé gestionar de manera coherent i racional el fondeig no és una primera necessitat podem dir que és una necessitat a seques. Llançà és municipi turístic que, per tant, té en el turisme el seu motor econòmic. Per tant regular amb eficàcia el fondeig és necessari.

D'altra banda, si vostès no haguessin donat llibertat a l'empresa adjudicatària per fixar el preu, ara els ciutadans no haurien de rascar-se la butxaca. De fet se la rasquen molt pocs vista l'ocupació de les platges. Què vol dir "revisar", que en comptes de 400 en cobraran 300?

Potser el fondeig no és de primera necessitat. El que si és de primera necessitat, per exemple, és tenir contenidors per a poder reciclar. A la urbanització de Sant Carles només n'hi ha un i només per a vidre. Trobar-ne per a metall, plàstic, cartró i paper és una quimera. I de papereres més val que no en parlem. La consciència ecològica no és un argument electoral i prou. Ja ho dèiem fa uns dies. Menys mirar a mar i més mirar a terra!

I finalment, el que sí és una primeríssima necessitat és que a Llançà hi hagi un consistori més competent. Només es tracta de tenir sentit comú. Però a l'Ajuntament en falta tant com de contenidors.

I a sobre han proposat a l'alcalde per anar a les llistes de CiU a les properes eleccions al Parlament. No volíem "caldo", doncs dues tasses.

El dia 2 d'agost hi ha Ple Municipal i vostès poden rectificar. Els recordem la nostra proposta:


- Cobrament d’una taxa de 50 € mensuals com a màxim els mesos de juliol i agost i d'aplicació immediata.

- De cara a l'any vinent amb el pagament de la taxa de 50 € s’oferirà un número identificatiu per la boia i s’obligarà a marcar els morts amb el nom de l’embarcació i el número de boia.
- Així mateix editarà un tríptic amb les normes d’instal·lació de les boies i els morts així com d’amarrament a les boies. Aquest contingut també s’haurà de poder consultar a la pàgina web de l’Ajuntament.
- S’obligarà a retirar els morts abans del 30 de setembre. En cas que no siguin retirats s’imposarà una sanció al propietari.
- Contemplar l'opció de fondejar amb sistema de pilots en comptes de morts per reduir l'impacte ambiental tal com apunta el Pla de Ports de la Generalitat de Catalunya (2006-2015).

Com diuen a "la Caixa"...parlem?


Fondeig Just a Llançà, ara!
fondeig.just@gmail.com

3 Comments:

At 25/5/07, Anonymous Anonymous said...

Estic indignat per el vostre blog.
Que us penseu que tenir una barca es bufar i fer ampolles. Si no podeu pagar 400 Eur per temporada per una boia reglamentaria no us compreu una barca compreu-vos una "colchoneta dominguera" i us surtirà més barato. Una barca es cosa seria, requerix un manteniment i un lloc on amarrar-la. Però tot dins la legislació vigent, sinó seria canpixa tot. Almenys els morts que posa l´empresa especialitzada son ecologics i no la merda de neumàtics que fins ara posaveu tots plegats.
Si us plau si no teniu prou poder adquisitiu per pagar aquesta quota no us compreu una barca ens fareu a tots un favor.
Per cert que collons teniu que dir a qui hem de votar o no. Que us penseu que som tant gilipoies per votar o no a una persona que te que dirigir el futur d´un poble per aquest tema. Apa no ens feu riure, colla de bretols.
A10

 
At 23/6/07, Anonymous Anonymous said...

Ui... me suena a que a ti no te cuesta un duro... o puede ser que como tienes colchoneta ya , no crees necesario tomar medidas.Ah!!puede que sea que colocas las boyas y temes perder tu parte del pastel?? uqe poca vergüenza decir que es justo cobrar 400€ por una boya que encima es imposible amarrar o es uqe tenemos que comprarle tambien el mosqueton y la anilla?.si es que teneis cara.

 
At 23/6/07, Anonymous Anonymous said...

Trobo que ja han passat el limit de la gent ni barca de suport ni assegurança ni osties , a sobre som una colla de bretols? ves a pasta fang pilota , si tinguesis que ser tu el que paga segur que no diries aixo,com diu l´altre pot ser que "la colchoneta la tens i ara no pots passejarte " pot ser que les boies et molesten per nedar amb els "patos" dominguero..... quins collons...

 

Post a Comment

<< Home